TAPAS NIGHT a la plantjunkie style

Igår hade jag och Organista en vegansk tapaskväll. Vi hade baguette, oliver, soltorkade tomater, chips, rostad majs, cocktailtomater, avokado, tapendad, gurka, äpple, vegansk choklad, ugnsrostad aubergine, hummus och rödvin. MUMS!

De mesta köpte vi klart men en del gjorde vi själva: HUMMUS, UGNSROSTAD AUBERGINE & GRÖNKÅLSCHIPS.

Jag vill också passa på och slå ett slag för hummus, ett måste i kylen som vegan!! Kan varieras och användas på så många sätt. Som pålägg på mackan, som sås till salladen, som dipp till fredagsmyset och på hundra andra sätt.

Här kommer recepten:

HUMMUS: Skölj av mixa kikärtor med olivolja, salt, peppar och lite vatten (mängd efter önskad konsistens). Smaksätt med det du gillar tex kryddor och vitlök. Igår hade jag i soltorkad tomat, basilika och vitlök.

UGNSROSTAD AUBERGINE: Skär auberginen i tunna skivor och lägg på en ugnsform. Pensla med balsamvinäger (och tamari om du har) på båda sidor. Kör in i ugnen på ca 100 grader. När de börjar mjukna/få lite färg så byt sida på auberginen. Total tid: ca 40 min. (Detta är supergott att ha på mackan eller äta som den är).

GRÖNKÅLSCHIPS: Massera grönkålen med lite olivolja (de ska inte vara kladdigt). Salta väldigt försiktigt. Kör in i ugnen på 100 grader, kolla till chipsen och rör om då och då. Chipsen bränns väldigt lätt.

Hoppas ni gillar!Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: