Vegansk Tikka Masala

Såååååå gott! Vegansk Tikka Masala är en av mina absoluta favoriträtter! Här har jag valt att laga grytan med sötpotatis och svarta belugalinser som huvudingredienser. Jag har svårt att laga en gryta utan sötpotatis då det är så gott. Föredrar också att ha linser i grytor istället för bönor då det inte blir lika mjöligt, utan mer tuggmotstånd.

Recept
4 portioner

  • 1 gul lök
  • 1 sötpotatis
  • 2 dl svarta belugalinser
  • 4 cm riven ingefära
  • 1 chilifrukt (1/2 för mildare version)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 msk gulcurry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 msk spiskummin
  • 1 msk garam masala
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk malen kardemumma
  • Salt och peppar
  • Några droppar lime
  • Kokosolja till stekning
  • Färsk koriander
  • Grovhackade cashewnötter


Instruktioner

  • Hacka och stek löken i kokosolja så den får en fin gul färg (jag använder alltid kokosolja då det klarar av högre temperaturer än andra oljor, dvs den blir mindre giftig).
  • Hacka chilin, riv ingefäran, pressa vitlöken och skär sötpotatisen i 1,5 * 1,5 centimeters kuber.
  • Blanda i alla ingredienser och låta det koka i 20-30 minuter.
  • Servera och toppa med grovhackade cashewnötter och färsk koriender!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: