Rödkål-Tacos med Raw Cashew-Ostsås!!!

Jag väljer alltid rödkål före vitkål i affären (om det finns). Visste ni att rödkål innehåller 10 gånger mer vitamin A och 37% mer vitamin C än vitkål? Det är alltid bra att spana efter de mer färgstarka frukterna och grönsakerna i affären.

Hursomhelst så gjorde jag de godaste rödkål-tacosen med cashew-ostsås igår.

Här kommer receptet:

4 personer

Tillbehör:

  • 1/2 rödkålshuvud
  • Blandsallad (spenat/ruccola etc.)
  • Rödlök
  • Salsa
  • Färsk koriander
  • Limeklyftor
  • Bönor eller Vegfärs

Raw cashew-ostsås: 

  • 2 dl cashewnötter (blötlägg över natten eller lägg i tevatten i ett par timmar)
  • 1 msk citronsaft (lime går också bra)
  • 1 msk vatten
  • 1 mask rapsolja
  • 3 msk bjäst
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk muskot
  • salt
  • peppar–> Mixa allt i en matberedare/med en stavmixer, servera!

Guacamole: 

  • 3 avokados
  • 1/2 lime
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • koriander
  • 1 chilipeppar
  • salt
  • peppar–> Mosa avokadon med en gaffel, pressa i lime och vitlök. Blanda i resten av ingredienserna och rör runt.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: